fuel cell!! - Dodge Dakota Forum : Custom Dakota Truck Forums
I have a Question? Ask and answer questions about anything here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 05-12-2008, 06:45 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Points: 439, Level: 7 Points: 439, Level: 7 Points: 439, Level: 7
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
fuel cell!!

got a 03 kota bagged. put a fuel cell in and had a msd high pressure fuel pump(inline) the truck didnt want to run, it sounded like the motor wasnt getting gas which it wasnt. So i put a cheap autozone fuel pump in that pushed about the same fuel as factory and still truck wouldnt start. HELP ME!
clear computer codes?
get fuel regulator?

please let me know anything, thanks!
NFPdakota is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-12-2008, 10:10 AM
Super Mod

 
djwolf37's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: NOVA
Age: 32
Posts: 13,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Points: 21,451, Level: 63 Points: 21,451, Level: 63 Points: 21,451, Level: 63
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
What engine do you have?
what psi were the pumps running at?
Were either or the pumps made for fuel injection?





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Dakota Quad Squad
djwolf37 is offline  
post #3 of 5 Old 05-12-2008, 02:42 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Points: 439, Level: 7 Points: 439, Level: 7 Points: 439, Level: 7
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
its the 3.9
the msd i have no idea about the psi
the cheap one i got now is like 10
the cheap one is for fuel injection

i have no regulator also, would i need one?
NFPdakota is offline  
 
post #4 of 5 Old 05-12-2008, 04:47 PM
Cash King
 
blknout's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: New York
Age: 43
Posts: 457
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Points: 967, Level: 12 Points: 967, Level: 12 Points: 967, Level: 12
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
first thing you need to do is make sure you got fuel and spark. take the line off of the fuel pump and power it up and it should spray alot of fuel. if you have fuel coming out of the pump make sure its getting to the motor.if it is getting to the motor then you check pressure with a fuel pressure guage.i might be mistaken but the pressure should be around 40 psi.

GOT MINE GET YOURS!!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2002 3.9 5 SPEED
CUSTOM SYSTEM AND ALARM, SMOKED LIGHTS WITH HID'S, 20 INCH STRUCTURE RIMS, XENON 3 PIECE SPOILER AND ROLLPAN, SHAVED DECALS, 2 INCH DROP
blknout is offline  
post #5 of 5 Old 05-12-2008, 05:59 PM
Gen2 help hotline
 
DRAGN94's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: detroit
Posts: 5,611
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Points: 9,536, Level: 42 Points: 9,536, Level: 42 Points: 9,536, Level: 42
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
dude 3.9's run on like 44-48 psi for the fuel injection
DRAGN94 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL Codes batman13 I have a Question? 14 08-16-2011 12:32 PM
Fuel cell help nvthis3 I have a Question? 13 04-19-2008 11:56 AM
fuel cell with stock pump Calgaryguy Suspension Mods 19 08-06-2007 11:42 AM
fuel cell nogee2 Suspension Forum 9 04-27-2007 10:18 PM
New Frame CLip and Fuel Cell KaoticDakota Suspension Forum 32 06-07-2004 08:36 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
no new posts